Vi gillar samarbeten, det är ingen större hemlighet. Vi gillar lokala projekt, inte heller det är någon större hemlighet. Att det är kul med udda är också välkänt.
Därmed drog vi igång ett samarbete med WPAB Uppsala för att testa att brygga öl på en lacto-kultur som isolerats från magen på en (trafikdödad) varg från Västeråstrakten. Bakterieviskaren/mikroskopcowboyen Dr Anton hade några olika stammar av Lactobacillus isolerade och förvarade i frysboxen. Kulturen i dess rena form har en oväntat fruktig och trevlig smak som påminner om burkad tropisk frukt, något vi tyckte lät som att det skulle passa i en öl.
Så vi bryggde en öl på vår vanliga surkultur plus vargstammarna för att sedan stärka upp med massor av mango och en kocksaltning… ja, salt. Och nu börjar det dra ihop sig till premiär. 30 november på Uppsala Ölhall närmare bestämt.
Och Fenrir finns tillgänglig på Systembolaget fr o m 4 december (alla 6 i Uppsala plus Knivsta, Märsta, Sigtuna och Bålsta) där den såklart är beställningsbar till alla bolag som inte har den på hylla.