Bryggeri (anno 2014) i Uppsala som främst producerar specialöl i olika varianter. Första ölen bryggdes i slutet på sommaren 2014 och sedan dess har det tuffat på. I maj 2015 lanseras de första sorterna i Systembolagets lokala sortiment (inklusive möjligheten att beställa flaskvis till din lokala butik) och har i skrivande stund fått sällskap av ett tiotal öl till.
Majoriteten av ölen som bryggs hos oss är syrad med de mikrobiella kulturer som finns på maltkärnorna. Produktionen är småskalig och hantverksmässig och var fram till årsskiftet 2016/2017 enmans. Sedan dess har Johan tillkommit och sköter stora delar av produktionen. I samma veva stod Tempel 2.0 färdigt, det nya bryggeriet. I och med flytten dit har kapaciteten ökats markant, och numera har vi både tid och möjlighet att brygga icke-sur öl (sötöl). De första släpptes våren 2017 på utvalda krogar och kort därefter på systembolaget.
För löpande uppdateringar: Facebook och Instagram
Vi sköter majoriteten av distributionen av ölen och försäljningen till krogar m fl. En del av ölen går numera även på export.
Om du har frågor, kommentarer, glada tillrop eller gubbgnäll så framförs detta lämpligast genom kontaktfliken här på hemsidan eller på facebook.